Clipping premsa Encarnació Colomina //
La població d’Os de Balaguer es va vestir de festa el diumenge 16 d’octubre per retre homenatge a Encarnació Colomina que va néixer en aquesta població de la Noguera i va fundar, juntament amb el Pare Manyanet, la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família de Natzaret.

Aquest any se celebra el centenari de la mort d’aquesta monja i el poble que la va veure néixer va voler anomenar-la filla il·lustre, dedicar-li una missa d’acció de gràcies presidida pel bisbe Salvador Giménez i descobrir una placa a la casa natal d’Encarnació Colomina.

La jornada va començar amb un ple extraordinari a l’ajuntament d’Os de Balaguer en el qual van assistir també religiosos i religioses de la Sagrada Família de Natzaret i la sala de plens es va quedar petita. Després de glossar la figura d’Encarnació Colomina, l’alcaldessa, Estefania Rufach i tots els religiosos van votar a favor de nomenar-la filla il·lustre de la població. A continuació, la Mare Montserrat del Pozo, Superiora General de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, va agrair la iniciativa del poble per fer filla il·lustre a la cofundadora de la Congregació. A continuació es va projectar un vídeo sobre la vida d’Encarnació Colomina, abans d’anar a l’església.